12 tipů na vychytávky do kuchyně

moderni-kuchyn_1

Práci v kuchyni vám ulehčí rozdělení šuplíků, pořízení příborníků, stojánků na kořenky nebo zabudovaného dávkovače saponátu. Zařiďte si kuchyň prakticky bez velkých finančních nákladů.

1. tip: Široké šuplíky

Do dolní části kuchyňské linky jsou nejpraktičtější vysouvací zásuvky. Jejich šířka by měla být alespoň 40 cm a měly by být dostatečně vysoké, aby se do nich vešly i větší hrnce. Šuplíky jsou také nejpohodlnějším řešením pro potravinovou skříň.

TIP: Nábytkový výsuv TopFlex využijete k rozšíření pracovní plochy nebo třeba k položení koše pod sušičku (výsuv je mezi pračkou a sušičkou).

vysouvaci-zasuvky-v-kuchyni

2. tip: Horní skříňky až po strop

Kuchyňské linky až do stropu jsou stále populárnější, protože nabízejí více úložného prostoru a zároveň není potřeba se starat o utírání mastného prachu a vysávání pavučin. Doporučujeme do horních skříněk volit výklopy, které se otevírají nahoru. Drží v jakékoliv požadované výšce, a tak nehrozí, že byste se o horní dvířka bouchli do hlavy.

Horní skříňky mohou být ve stejné hloubce, standardně 60 cm podle hloubky spotřebičů, nebo ty spodnější mohou být uskočené a mít hloubku jen 30 cm, na uložení sklenic či talířů to stačí. Další variantou je, že všechny horní skříňky jsou méně hluboké. Záleží na vašem vkusu.

vyklopne-skrinky-ke-stropu

3. tip: Příborníky

K uložení příborů, vařeček a dalších kuchyňských pomůcek jsou nejlepší příborníky. Jsou k dostání v různých šířkách a na výběr máte ze tří materiálů: plast, dřevo, nerez.

priborniky-v-kuchyni

4. tip: Rozdělovače do zásuvky

Abyste využili prostor v šuplících na maximum, použijte úložné boxy, vložky a rozdělovače. Pokud bude každá věc mít své místo, bude se vám mnohem lépe udržovat pořádek.

organizery-ergonomie-kuchyne

5. tip: Držáky

Do šuplíků si můžete přidat také praktické držáky na talíře nebo nože. Držáky talířů jsou nastavitelné a jsou vhodné i k přenášení. Díky tomu talíře můžete umístit do spodního šuplíku a děti vám pomohou s prostíráním stolu.

drzak-na-talire-kuchyn

drzak-nozu-kuchyn rezacka-folie-kuchyn

6. tip: Vestavné řezačky fólií

Pokud často něco balíte do potravinové fólie nebo alobalu, potom dobře víte, jak je někdy manipulace s fólii nepříjemná. Ale existuje řešení a to v podobě řezaček, které jsou zabudované přímo do zásuvky. Nikde vám nic nebude ujíždět a balení zvládnou i děti.

vestavna-rezacka-folie-kuchyn

7. tip: Stojany na kořenky

Do zásuvky v blízkosti varné desky se hodí kořenky a aby vám dobře držely, dejte je do stojanů. Ty jsou k dostání v plastové i dřevěné variantě.

drzak-na-korenky-kuchyn

podlozka-pod-korenky-kuchyn2 podlozka-pod-korenky-kuchyn1

8. tip: Protiskluzové podložky

Pořízení nové kuchyně je pěkný zásek do rodinného rozpočtu, a tak je jasné, že chcete, aby vám nábytek vydržel co nejvíce. Proto doporučujeme na dno skříněk či šuplíků dát protiskluzové podložky. Zabráníte poškrábání, přístupu vlhkosti a úklid bude snazší.

podlozka-protiskluzova-kuchyn

9. tip: Dávkovač saponátu

Abyste měli mycí prostředek při ruce, ale přitom vám u dřezu nestála nevzhledná láhev, která jen zavazí nebo padá, doporučujeme společně s baterií do dřezu namontovat i dávkovač. Je zabudovaný (může být i v pracovní desce, pokud je voděodolná) a plní se shora.

davkovac-saponatu-kuchyn

10. tip: Elektro zásuvky zabudované do pracovní desky

Jsou tím nejlepším řešením pro připojení elektřiny na dnes tolik oblíbeném ostrůvku. K dispozici jsou elektro zásuvky v minimalistickém provedení, které mají instalační hloubku jen několik centimetrů, i větší sloupkové, které nabízí více zásuvek.

83889-8_87-elektro-zasuvka-bach

83865-3_bachmann-elevator elektro-zasuvka-versahit-dual-cerna

11. tip: Vestavné spotřebiče

Kráječ na chleba, tyčový mixér, vysavač. Všechny tyto spotřebiče můžete mít zabudované a pracovní plocha bude nejen větší, ale také krásnější. Vysavač velmi oceníte s malými dětmi, kdy jsou u linky často nějaké drobky.

109056-5_vestavny-vysavac-ritter-bvc-10-detai

110877-2_ritter-vestavny-aku-mixer-bhb-50-det 111195-2_vestavny-krajec-chleba-ritter-bfs-62sl-

12. tip: Drátěný program

Drátěné koše, poličky a věšáky nepatří jen do koupelny, ale také do kuchyně. Pro ty, kteří chtějí využít roh linky, doporučujeme vysouvací polici LeMans. S ní budete mít všechny uložené věci snadno dostupné. Často se drátěné koše také dávají do úzkých skříněk. Přehledně tak uskladníte olej, ocet, dochucovadla nebo víno.

dratene-programy-kuchyn

161553-3_dispensa-junior-slim-an rohova-skrinka-kuchyne

Zajímá vás ohledně zařizování kuchyně ještě něco dalšího? Ozvěte se nám, rádi vám poradíme.