Jak vybrat zásuvky do pracovní desky?

elektro zásuvka do pracovní desky

Možnosti ve vybavení prostoru pro vaření, zvýšení jeho užitné hodnoty se velmi změnilo od toho na co jsme byli zvyklí v minulosti. Kuchyň už není jen místo kde se může vařit, ale je to místo kde se tráví spoustu času s rodinou. Velmi často tvoří celek s obývacím prostorem nebo jídelnou. A tak vybavení pokročilo a nabízí široké spektrum technických vymožeností a vychytávek.

Jednou z nich jsou vestavné zásuvky do pracovní desky. Jedná se o možnost jak zvýšit užitnou hodnotu daného prostoru, plochy pracovní desky v kuchyni, nebo také jak vyřešit nedostatek přípojných míst elektrického proudu v kuchyni. A nejen to, ukážeme si, že vestavná zásuvka do pracovní desky není omezena připojením pouze klasickou vidlicí do zásuvky, ale lze zvolit i zásuvky s možností připojení dalších konektorů jako je například USB nebo HDMI.

Z našeho pohledu je nejdůležitější kritérium pro výběr zásuvky do kuchyně její design. Proto se snažíme připravit nabídku všech možných tvarů a barev zásuvky. Barevné možnosti jsou na jedné vlně s nejnovějšímy trendy v interiérovém designu. A většinou platí, že lze vybavení zásuvky konfigurovat a to téměř u všech modelů a typů zásuvek.

Na začátek tedy doporučíme vybrat tvar, barvu a zbytek už půjde snadno. Stačí zvážit požadavky a očekávání od elektro zásuvky. Zamyslet se nad možným prostorem pro zásuvky v pracovní desce.

V nabídce elektro zásuvek do pracovní desky pak naleznete vybranou skupinu zásuvek, které se hodí pro použití, k instalaci do pracovní desky kuchyně nebo třeba do ostrůvku.

Co je to vestavná elektro zásuvka? Jaká je její hlavní úloha?

vestavná zásuvka do pracovní desky

 
Zásuvka, dá se říct jednoduše má za úkol přivést napětí ke spotřebiči, to je celkem jasné. Ale jak je to s vestavnou zásuvkou v nábytku? Její hlavní funkce je stejná, téměř každý typ je vybaven hnízdem pro klasickou vidlici o napětí 230V, tedy například mixér, šlehač, kávovar a podobně.

Dnes se stalo již běžnou součástí života používání tabletů a mobilů. V tabletu si při vaření můžete vyhledat například recept na to jak si uvařit oblíbený pokrm, nebo dokonce shlédnout inspirativní video s konkrétním postupem.

Nabíjet tedy zařízení v kuchyni může být velmi užitečnou věcí. Proto jsou zde zásuvky s připojením na USB nabíječku. Tato varianta se stává čím dál tím více oblíbenou pro použití v prostoru pro vaření.


Důležitou úlohou elektrických zásuvek do pracovní desky je také dobře vypadat. Máte interiér laděný do bílé barvy a chcete aby zásuvka dokonale zapadla? To není problém, bílá je v nabídce dnes již standardem, a to platí i o ostatních barvách.

Z nabídky je vidět, že výrobci se snaží všem těmto požadavkům přizpůsobit a vyhovět. Navzájem se dohání a své produkty vedou k dokonalosti, ke krásnému vzhledu a geniálnímu použití.

Jaká elektro zásuvka se tedy do pracovní desky hodí?

Určitě je nutné zvážit umístění, místo na pracovní desce. Pokud se jedná o použití nad šuplíky pod pracovní deskou nabízí se jediná možnost a to zapuštěné zásuvky do pracovní desky s nízkou instalační hloubkou. Nabízí se možnost použít zásuvky TWIST nebo VERSAHIT s instalační hloubkou pouze 40 mm nebo zásuvku EIGHT (46 mm na hloubku). Všechny tyto zásuvky jsou v provedení dvou zásuvky a skvěle se hodí právě k použití do pracovní desky.

Z hlediska typu otevírání jsou také často používány výsuvné zásuvky do pracovní desky, tyto zásuvky jsou však náročnější na prostor pod pracovní deskou, celé tělo zásuvky se po použití schová pod desku. Ideálně jsou tedy umístěny do rohu nebo do dalšího “hluchého” prostoru skříňěk.

výsuvná zásuvka do pracovní desky

Jako poslední typ můžete také zvolit výklopné zásuvky do pracovní desky, ty jsou méně náročnější nicméně i tyto mají většinou box pod zásuvkou, který vymezuje prostor při zavření. Jeho výška začíná okolo 65 mm, zde je nutné vzít v úvahu tloušťku pracovní desky.

Naše doporučení na zásuvku do pracovní desky v kuchyni?

Z pohledu funkčnosti, designu a možnosti použití vyhrává tato trojice elektro zásuvek:

Zásuvka TWIST od německého výrobce Bachmann

Zásuvka VERSAHIT DUAL od Italského výrobce ASA Plastici 

Zásuvka EIGHT od francouzského výrobce MSA

  • Jsou to kompaktní a designové elektro zásuvky.
  • Hodí se do menší i větší kuchyně.
  • Nemusíte přemýšlet nad prostorem pod zásuvkou. Malá instalační hloubka
  • Lze je vybavit USB nabíječkou, která má vestavné trafo, takže slouží jako nabíječka.
  • Barevné odstíny vyhoví trendy požadavkům.
  • Cenou jsou přijatelné.
  • U všech zásuvek, díky pozici hnízd pro připojení, lze připojit dva spotřebiče najednou - koncovky si navzájem nevadí.

zásuvka bachmann twist

Závěrem je nutno dodat, že elektro zásuvky hrají důležitou roli při komfortním používání kuchyně. Jsou nenáročné na instalaci, nevyžadují sekání do zdi, ani žádnou jinou přípravu zednického charakteru. Jejich široká škála dává obrovské možnosti výběru.

Je však nutné soustředit se na ty elektro zásuvky, které jsou vhodné k umístění do kuchyně - tímto tématem se zabýváme v článku: Jak vybrat elektro zásuvky do kuchyně.

Pokud vám cokoli není jasné, tak nás neváhejte kontaktovat, moc rádi vám poradíme