Jak vybrat zásuvky do kuchyně?

Kuchyně prochází už několik let velkými změnami. Změny najdeme v odvětví designu, vybavení kuchyně, ale také doplňcích. Jedním z velkých trendů jsou nyní zásuvky do kuchyňské linky.

Například elektrické zásuvky do kuchyňské linky. V dnešní době si můžete vybrat ze široké škály, mohou být výklopné, výsuvné nebo také s krytkou. Zkrátka na trhu se s nimi nyní roztrhl pytel! 

Pojďte se společně s námi podívat na žhavý kuchyňský doplněk, který vám pobyt v kuchyni rozhodně zpříjemní. Prozradíme vám, z čeho můžete nyní vybírat, ale také, jak a kde zvolit vhodné umístění zásuvek v kuchyni, nebo jaké jsou možností jejich vybavení.

BACHMANN_KAPSA_P40_Topf

V čem jsou zásuvky do kuchyňské linky výjimečné?

Ačkoliv je kuchyně určena zejména k připravě pokrmů formou vaření a pečení, každý z nás mnohdy sáhne po nějakém příslušenství, které je na elektřinu. Také často přemýšlíte, do které zásuvky svého robota nebo konvici zapojíte? Možná už nemusíte… řešením totiž mohou být praktické a velmi estetické vestavné zásuvky do kuchyně.

Nejedná se ovšem pouze o klasické zásuvky, které slouží k napájení elektrospotřebičů. Moderní zásuvky s variabilními komponenty, nám umožňují také umístění dalšího vybavení jako je například USB, HDMI, internetová zásuvka RJ45 nebo také další sloty. 

Díky všestrannému použití tak možná časem zjistíte, že kuchyň není jediným místem, kde si tyto praktické zásuvky oblíbíte.

bloc-1-prise-1-usb-1a-5v-eight-affleurant-a-encastrer-dans-un-plan-de-travail-de-5-a-40mm-finition-noir-mat-ral9005-16a-230v-2p-telektro-zasuvka-bachmann-twist-cerna-in-duro.cz

Zásuvky do kuchyňské linky můžeme rozdělit na:

Výklopné zásuvky do kuchyně

Výklopné zásuvky do kuchyňské linky jsou také velmi oblíbené, jedná se o praktické a jednoduché řešení. Jednoduchým pohybem, většinou stiskem tlačítka nebo samotného krytu zásuvku vyklopíte a máte vše ihned dostupné.

Po použití lze opět lehce zásuvku zaklopit a schovat ji tak, aby nerušila v interiéru. Tento typ zásuvek se hodí skvěle pro kuchyňské desky nebo také pro přehledné uspořádání zásuvek v kuchyňském ostrůvku.

Jako high-tech produkt lze označit elektrické zásuvky do kuchyně, o jejichž vyklopení se stará elektromotor.

versaturnversaHit1_view01_Post-1-scaled-e1591609539641

Elektrozásuvka Versa Turn umístěná v kuchyni na správném místě, tak může být Vaší chloubou a výrazným designovým prvkem. V rámci vybavení se jedná o zásuvku s velkým počtem slotů 230V pro připojení spotřebičů.

Tato výklopná zásuvka do kuchyně, je jediná, která má u variant bílá a černá horní část ze skla. Jedná se o tvrzené sklo. Tento prvek dodá elektro zásuvce čistý a moderní design.

Umístění zásuvek v kuchyni je možné na plochu pracovní desky, ale také ve svislé pozici. Například do zadní strany vyvýšení barového prostoru. Samozřejmostí je také realizace do stěny, nejlépe pokud je použit sádrokarton.

Klady výklopných elektro zásuvek

  • U některých modelů lze zásuvky zavřít i s připojenými spotřebiči (CONI) 
  • Široká konfigurovatelnost vybavení zásuvky
  • Jednoduchá příprava otvoru, většinou obdélníkový tvar - stačí kmitací nebo ponorná pila
  • Čistý design při zavřeném stavu

Zápory výklopných elektro zásuvek

  • Na desce zaberou větší prostor než například výsuvné elektro zásuvky
  • Nelze je umístit nad šuplík v kuchyni, aniž by nezasahovaly do prostoru šuplíku 

Zásuvkové boxy tohoto typu nejsou složité na instalaci, a to především proto, že jejich rozměry a požadovaný otvor je ve tvaru obdélníků.

Při instalaci elektrické zásuvky do kuchyně, je však nutné zvážit ještě jednu věc a to organizaci přivodních kabelů pod elektro zásuvkou a prostor potřebný pro samotné tělo elektro zásuvky. Vždy je pod deskou a potřebný prostor se liší dle typu produktu.

Doporučujeme tedy vybrat elektro zásuvku předem a zkonzultovat situaci. Tento druh zásuvky do kuchyňské linky vám zaručí maximální bezpečnost a různorodost možnosti připojení spotřebičů, které nejvíce používáte.

Výsuvné zásuvky do kuchyně

bloc-2-prises-2-usb-2a-5v-cizo-affleurant-a-encastrer-dans-le-plan-de-travail-de-5-a-40mm-avec-une-rehausse-incluse-finition-blanc-mat-ral-9010-16-a-230v-2p-tversalux-1

Moderního a zároveň velmi praktického řešení dosáhnete také s výsuvnou zásuvkou do kuchyňské linky.

Tento typ elektro zásuvky se hodí především pro menší kuchyňské linky nebo ostrůvky, je totiž situována do výšky a nezabere tolik prostoru na pracovní desce.

Jednoduchým pohybem lze zásuvku vysunout a stejně tak i zasunout a její užitnou část schovat. Své místo má například v rohu kuchyně, kde často vzniká nevyužitý prostor pod pracovní deskou.

Výsuvné zásuvky se skvěle hodí pro kuchyňské pracovní desky, ale jeho použití se velmi hodí také například u psacích stolů v kancelářích nebo v konferenčních místnostech.

Klady výsuvných elektro zásuvek

  • Výsuvné zásuvky zabírají málo prostoru na pracovní desce
  • Velmi jednoduchá příprava otvoru - stačí pouze odvrtat dle průměru zásuvky
  • Dostupné v mnoha barevných odstínech - černá, bílá, nerez, hliník apod.
  • Elegantní a příjemné otevírání zásuvky, stačí zatlačit na víko
  • U nás dostupné modely jsou včetně vidlice do zásuvky, nebo dalších komunikačních kabelů.

Zápory výsuvných elektro zásuvek

  • Omezené vybavení dostupných zásuvek
  • Většinou již předem nakonfigurováno
  • Při zavřeném stavu zasahuje do prostoru ve skříňce, nelze použít hned nad šuplíky

Instalace výsuvných zásuvek je opravdu velmi jednoduchá. Zásuvku stačí jednoduše vložit do předem připraveného výřezu (obvykle ve formě kruhu nebo čtverce), přišroubovat nebo upevnit k desce a jednoduše zapojit!

Užívání se meze nekladou a pokud zrovna zásuvku nevyužijete stačí ji jednoduchým stlačením zase skrýt! Výsuvné zásuvky v kuchyňské lince rozhodně přináší maximální využití prostoru a skvělou dostupnost pro připojení spotřebičů.

cucina_view01-e1591276069645

Vestavné zásuvky patří zkrátka do každé moderní domácnosti

Bez vestavných zásuvek se neobejde snad již žádná moderní domácnost nebo kancelář. Tyto zásuvky vám jednoduše usnadní život a budete je chtít mít zkrátka všude, nejen ve vaší kuchyni! Všichni výrobce elektro zásuvek se také přizpůsobují trendům. Z hlediska designu, nebo barevného provedení, už to není jen nerez nebo hliník, ale také bílá černá nebo kombinace s různými UNI barvami. Z hlediska vybavení, počítá se s bezdrátovým nabíjením nebo nejnovějšími konektory jako například USB-C pro maximální pohodlí a využití nejen v domácnosti.

Pokud vás nabídka vestavných zásuvek zaujala a rádi byste zjistili více, podívejte se na celou nabídku zásuvek do kuchyňské linky, kde naleznete i ostatní zásuvky a obrovské možnosti vybavení konfigurovatelných zásuvek.

Pokud vám cokoli není jasné, tak nás neváhejte kontaktovat, moc rádi vám poradíme