Elektro zásuvky BACHMANN - jak postupovat při konfiguraci.

Jak nakonfigurovat elektro zásuvky BACHMANN?

ikona navod Všechny zásuvky v naší nabídce jsou prodávaný se zemnícím kolíkem určený pro český trhikona navod
Umíme dodat zásuvky i pro další země, ale ty jsou na individuální objednávku.

Popíšeme Vám postup aby vše proběhlo zdárně. O kterých zásuvkách vlastně mluvíme: jedná se o elektro zásuvky do kanceláře a pracovního stolu, ale hlavně také do jednací, zasedací či školicí místnosti.

Nakonfigurovat lze samozřejmě i jednoduché zásuvky, použitelné v nábytku prodejny či hotelu pro účely veřejného využití apod. Využití se nabízí mnoho, pokud se vše nakonfiguruje správně a na míru povede to k maximální spokojenosti koncového uživatele.

Postup pro objednávání naleznete na konci článku.

327-2

 

Nejdůležitější je se v sortimentu Bachmann alespoň základně zorientovat, proto si vysvětlíme základní pojmy:

 

1. Zásuvková jednotka

Zásuvková jednotka se vkládá do vestavného rámečku nebo se opatří krytkou. Zásuvková jednotka se může skládat ze 3 části:

  1. Hnízdo (zásuvka) 230V
  2. Volný slot pro uživatelský modul - čím lze osadit a jak funguje si vysvětlíme níže (prázdná pozice na obrázku).
  3. USB nabíječka integrovaná

 

V závislosti na velikosti a typu zvolené zásuvky Bachmann se nabízí různý počet složení jednotlivých částí.

 Zasuvkova jednotka Bachmann VENID 936.004

 

2. Uživatelský MODUL do volného slotu

Každý slot může být vybaven jedním uživatelským modulem nebo rámečkem Keystone. Zaměříme se na uživatelské moduly, v nabídce je základní řada dnes používáných rozhraní a to např. VGA (různé kombinace např. s Jack konektorem atd.), CINCH, DVI-I, průchodka kabelu, USB nabíječka, Display Port. 

Uživatelský modul se do slotu šroubuje pomocí šroubku z vrchu zásuvkové jednotky. Hlavička šroubku je TORX 6 a šroubek je dodáván v černé barvě, aby nijak nerušil design zásuvky. Uživatelské moduly mají většinou funkci datové průchodky. Zajímavá je i varianta uživatelského modulu, jako průchodky kabelu. 

    2-2

         uživatelský modul USB nabíječka.                       rámeček pro 2x Keystone

3. Modulová spojka KEYSTONE

Modulové spojky KEYSTONE se nacvakují do rámečku Keystone, který se montuje do volných slotů v zásuvkových jednotkách.

Nejčastěji je to HDMI verze 2.0 - k připojení například projektoru, monitoru apod.

Často se používá USB, v rozhraní 3.0 pro datový přenos nebo nově také USB-C.

K samozřejmosti patří také síťové řešení RJ45 (CAT6) pro vedení internetového kabelu.

Rámeček lze opatřit i konektorem Jack, který slouží k napojení sluchátek.

Modulové spojky se zacvakují do rámečku KEYSTONE, rámeček může být s dvěma nebo jednou pozicí pro spojku. Spojky lze kdykoliv v budoucnu vyměnit a přizpůsobit aktuálním potřebám uživatele.

98133-1_129-1-modulova-spojka-keystone-918-041-hdmi-2-098130-1_132-1-modulova-spojka-keystone-917-120-usb-3-0

 

 

Modulové spojky jsou kompatibilní také do zásuvky TWIST Office od výrobce Bachmann, u tohoto typu zásuvky není nutné dokupovat rámeček, zásuvka již obsahuje tento rámeček z výroby. 

V rámci zákaznického servisu jsme Vám schopni zdarma zásuvku kompletně sestavit a osadit moduly.

 

Postup objednání bychom si mohli rozdělit do několika základních bodů: 

  1. V kategorii “Elektro zásuvky ke konfiguraci - vestavné rámečky a krytky” si vyberete typ rámečku, který se Vám bude nejvíce líbit a pasovat do místnosti či k vašemu typu nábytku. Pro jednodušší výběr doporučujeme použít filtry (barva, typ zásuvky Bachmann atd.)
  2. Zvolíte si zásuvkovou jednotku, která Vám bude nejvíce vyhovovat dle počtu zásuvek 230V, volných slotů pro uživatelské moduly a popřípadě USB nabíječku. Tyto zásuvkové jednotky naleznete většinou v souvisejících položkách u vestavných rámečků Bachmann. Lze je najít i v podkategorii "zásuvkové jednotky", kde si opět můžete odfiltrovat jednotku pouze pro Vámi vybraný typ zásuvky Bachmann,
  3. Podle vybrané zásuvkové jednotky si popřípadě navolíte (pokud má jednotka volný slot) požadované uživatelské moduly, aby Vám zásuvka vyhovovala dle Vaší specifikace a potřeby. (Většinu modulů naleznete v souvisejících produktech u dané zásuvkové jednotky s volným slotem). Výpis modulů pak naleznete v podkategorii "Uživatelské moduly a příslušenství".
  4. Zvolíte si napájecí kabel dle Vámi požadované délky popřípadě další rozbočovače a prodlužovací kabely.

 

U některých zásuvek se vynechá první krok z důvodu, že se zásuvky nevsazují do rámečku, ale montují se přímo do stolu, pod nebo na stůl. Jedná se hlavně o zásuvky DESK 1 a 2, TWIST OFFICE, STEP a UNIVERSAL - ty naleznete až v kategorii „Zásuvkové jednotky" 

ikona navod Pokud si nebudete vědět rady nebo si chcete jen něco upřesnit, tak nám stačí jednoduše napsat nebo zavolat a my Vám rádi pomůžeme jak s výběrem, tak i konfigurací zásuvek.