Jak vybrat zásuvky do stolu?

pracovní stůl s výklopnou elektrickou zásuvkou

Pracovní stůl, jednací stůl nebo jen psací stůl, jsou místa kde by měl být pořádek a dobrá organizace. V dnešní době se stalo samozřejmostí pracovat na počítači, notebooku nebo s tabletem. Jako uživatel toho však můžete dostat víc než jen přísun elektrické energie nebo síťového připojení pomocí zásuvky ve zdi. Jaké jsou možnosti? Co mohu dnes od moderního pracovního stolu vyžadovat a dostat? Všechny tyto otázky se pokusíme přiblížit v následujících řádcích.

Elektro zásuvky do pracovního stolu

Zásadní rozdíl oproti klasickým zásuvkám, je samozřejmě v umístění. Instalace zásuvky pro pracovní stoly, je vesměs jasná, už z názvu. Zatímco běžná zásuvka je instalovaná ve zdi, sádrokartónu, podlaze a podobně, tyto zásuvky mají své místo přímo v nebo na pracovním stole.

Výhody elektro zásuvek do stolu

  • Zásuvka do stolu je ihned při ruce uživateli, který využívá pracovní místo a nemusí nikde složitě natahovat nabíječku od notebooku či jiné přípojné kabely.
  • Zásuvkový panel do stolu je možné vybavit velmi bohatou škálou různých připojení, s tím, že je vyřešena instalace přívodních kabelů. Nevyžaduje složité stavební úpravy a podobně.
  • Jsou skvělým designovým prvkem interiéru. Nabídka rozhodně kopíruje nejnovější trendy designu a umí pozdvihnout celkový estetický dojem nábytku.
  • Lze instalovat i dodatečně. Přeci jen zařizování interiéru, je velmi náročné, a ne vždy si na vše vzpomenete včas.

 

Elektrické zásuvky zabudované do stolu, jsou také efektivním distribučním místem – elektrické energie, zvuku, obrazu vše samozřejmě v datové podobě.

Jak mohou být tak vybavené a zároveň zapadnout do nábytku, tak že je nebudete téměř vnímat? Je to jednoduché, jejich rozměr, je až na výjimky minimalistický, vestavná hloubka téměř odpovídá tloušťce desky pracovního stolu a přívodní kabely, jsou většinou ze zásuvky vyvedeny do boku, takže pokud je elegantně upevníte, pod desku stolu a například z podlahy je schováte do elegantního kabelové mostu, vše bude vypadat skvěle a maximálně diskrétně. Navíc, budete mít funkční řešení, které se dá měnit a přizpůsobovat potřebám – stěhování projektoru, nebo samotného stolu například.

kancelářské stoly se zásuvkami

Jaké jsou tedy možnosti konfigurace elektro zásuvky?

Při výběru je určité dobré myslet na vše, co můžete potřebovat. Mít telefon, tablet nebo chytré hodinky, není dnes ničím výjimečným, a proto je dobré využít elektro zásuvky ke konfiguraci, kde si lze vše poskládat dle svých potřeb. Například USB ve formě nabíječky je určitě skvělá věc, která se hodí téměř do každé zásuvky do stolu. Pokud nechcete jen USB k nabíjení zařízení, lze zásuvkou lištu do stolu vybavit takzvaným KEYSTONE modulem, který slouží jako propojení, to znamená, že na spodní straně stolu propojíte elektro zásuvku do zařízení, které chcete, aby komunikovalo. Může se jednat o projektor, televizi, umístěnou ve větší vzdálenosti. Pomocí USB komunikačního modulu Váš Flash disk jednoduše propojíte a máte vše vyřešeno během chvíle, ale hlavně s maximálním pohodlím. Proto pří výběru zásuvky je rozhodně dobré projít, které elektrické zásuvky jsou vhodné ke konfiguraci. Není však vyloučeno, že si vyberete z již složených a připravených elektrických zásuvek.

konfigurované zásuvky do stolu

A co umístění elektro zásuvky v kombinaci s typem otevírání? Nejčastějším řešením jsou výklopné zásuvky do stolu. Setkáte se s umístěním zásuvky v jejím rámečku přímo na stole, nebo lze najít i řešení zásuvky pod stůl. Rámeček pak slouží, i jako kabelová průchodka. Je možné přívodní kabely zapojit a tento rámeček poté zavřít. Toto řešení je velmi vhodné například pro stoly s trvale připojeným projektorem, nebo podobně. V zásadě mluvíme o vestavné zásuvce do jednacího stolu.

Kdy a jaký typ zásuvky tedy použít?

Jestli použijete výklopnou zásuvku do stolu, nebo výsuvný kancelářský sloupek, je otázkou prostoru, který můžete využít. Nicméně si myslím, že pro pracovní stoly, jakéhokoliv typu, jsou vhodnější zásuvky s nižší vestavnou hloubkou, což vylučuje výsuvné elektrické sloupky. Jednou z nejpoužívanější variant je rozhodně zásuvka Bachmann TWIST, v základu s jednou nebo dvěma přípojnými místy 230 V a popřípadě USB nabíječkou v barevných provedeních nerez, bílá a velmi moderní černá matná.

elektro zásuvka bachmann do stolu

Potrpíte si na design, typu skleněné doplňky, nebo elektricky vybavené vychytávky, jako například elektricky otočné vestavné zásuvky do stolu? Tak to určitě můžeme doporučit elektro zásuvky VersaTurn od výrovce ASA Plastici v několika různých typech vybavení a také barev.

elektro zásuvka versaturn do stolu (1)

Potřebujete naopak vybrat zásuvku do stolu, kde není moc místa, ale přesto nechcete být ochuzeni o uživatelský komfort? Pro takové případy, je skvěle použitelný systém zásuvek Bachmann PIX. Jedná se o jednu zásuvku, která má však konfigurovatelný uživatelský modul. Dá se osadit jakýmkoliv typem datového připojení a doplnit druhou zásuvkou s elektřinou. Vše doladíte ozdobnými kroužky pastelových barev, nebo se můžete držet osvědčené kombinaci bílá, černá a imitace nerez.

elektro zásuvka bachmannpix do stolu

Elektro zásuvky lze rozhodně považovat za přínosný prvek do nábytku. Díky velmi široké nabídce si téměř každý vybere tu pravou zásuvku do stolu a ve výsledku bude spokojeným uživatelem pracovního stolu. 

 

Pokud máte ohledně výběru jakékoliv nejasnosti a dotazy, tak nás neváhejte kontaktovat a se vším Vám rádi poradíme a pomůžeme.